Project MS "Münsterland"

Project MS “Münsterland”

 

Een bijzonder project heeft SimmereN mogen uitvoeren voor haar klant Niestern Sander. Het demonteren en slopen van het achterschip van de munsterland.

MS “Münsterland” wordt omgebouwd tot LNG-veerboot

Voor het ombouwen van de MS “Münsterland” naar een veerboot met LNG aandrijving is het oude achterschip los gesneden van de rest van de veerboot. Hierdoor was het mogelijk de veerboot te verlengen voor meer capaciteit, maar belangrijker nieuwe milieuvriendelijke LNG motoren. Het oude achterschip moest zodoende gesloopt worden en hiervoor is gekozen voor SimmereN. 

dronrijp

Transport en aankomst achterkant Münsterland

De volledige sloop van het achterschip heeft SimmereN samen met JPB en Krans Sloopwerken uitgevoerd. Totaal is er ruim 10 weken voor nodig geweest om alles ordentelijk en netjes te demonteren en slopen. Omdat er ook Asbest en Chroom-6 aanwezig was op het schip heeft SimmereN Vezelraad in de arm genomen voor alle controles en het nemen van de nodige monsters. Voor SimmereN was scheiding van afvalstoffen tijdens het slopen van belang. De totaal sloop is hierdoor zeer netjes verlopen.

Wilt u meer weten over de ombouw van het nieuwe deel van de MS Münsterland klik dan hier: Ombouwmunsterland

 

Weten wat wij voor u kunnen doen?

Neem gerust contact op met ons en samen gaan we aan de slag.

Veilig werken

Werkzaamheden voeren wij altijd veilig uit! Op verzoek wordt er een werkplan gemaakt eventueel met een VGM taakrisicoanalyse. Standaard voeren wij een LMRA uit voor aanvang van de werkzaamheden. Al ons personeel is VCA of VOL VCA gecertificeerd. Daarnaast zijn wij ISO 14001 gecertificeerd en beschikken wij als schootbedrijf over het MRF keurmerk. uiteraard hebben wij dan ook een NIWO VIHB certificering.

Machines & Onderdelen

SimmereN beschikt vaak over meerdere machines die afkomstig zijn uit demontage & sloopprojecten. SimmereN heeft vaak veel uiteenlopende machines en onderdelen. Alle Machines die op deze pagina staan heeft SimmereN op het eigen terrein liggen. Daarbij zijn wij voorzien van een ruime hoeveelheid balken en plaatmateriaal. U bent altijd welkom om langs te komen en op te kijken of er voor u iets tussen zit! Zie contact voor openingstijden.

METAALRECYCLING
icoon staal op maat
icoon demontage en sloop
icoon containerservice

Recycling

Staal op maat

Demontage

container