Kwaliteit maakt het verschil

SimmereN is uw professionele partner in metaalbewerking en -verwerking. Met traditie, maar belangrijker, met de modernste machines en technieken en goed opgeleide medewerkers, is SimmereN u van dienst. Of het nu gaat om het inkopen, verwerken en verkopen van schroot en andere metalen voorwerpen, het verzorgen van complete demontage- en sloopprojecten of de productie van op maat gesneden producten uit (nieuwe, gecertificeerde)staalplaat.

SimmereN is gevestigd op een moderne locatie, zeer goed bereikbaar gelegen aan de Winschoterweg 1A, de A7 en het Winschoterdiep in Groningen. De gebouwen en de terreininrichting zijn gebouwd volgens nieuwste inzichten en (milieu-) eisen. Ook de productiemiddelen die worden ingezet zijn zeer modern, zoals de schrootschaar, de mobiele kranen en de snijmachines van Staal op Maat.

De medewerkers van SimmereN zijn vakkundig, en in het bezit van alle benodigde veiligheidsdiploma’s. Als lid van de Metaal Recycling Federatie (MRF, het verbond van veelal grotere schroothandelaren) is SimmereN als organisatie in het bezit van het zogenaamde MRF-Keurmerk. Dat wil zeggen dat SimmereN zijn zaakjes op het gebied van kwaliteit, veiligheid en milieu goed voor elkaar heeft. Bovendien is SimmereN gecertificeerd volgens de internationale norm voor milieuzorgsystemen, ISO 14001.

 

 

Metaaltecycling

Metalen laten zich relatief makkelijk opnieuw gebruiken. Dat geldt niet alleen voor ijzersoorten (ferrometalen), maar ook voor koper, aluminium en zink (non-ferrometalen). Recycling is goed voor het milieu en economisch voordelig. Oude metalen zijn altijd geld waard! Zowel voor bedrijven als particulieren. SimmereN haalt het schroot op, of u brengt het naar ons uiterst moderne bedrijf. Hier sorteren we de metalen op kwaliteit en scheiden het nauwkeurig. Veel schroot verkleinen we met onze schrootschaar (knipkracht van 800 ton), het hart van ons bedrijf.

Vervolgens vindt opslag plaats op onze moderne, meer dan 200 meter lange kade. Hier wacht het op afvoer. Het schroot vindt zo zijn weg naar hoogovenbedrijven in binnen- en buitenland. Non-ferrometalen worden grotendeels onder dak opgeslagen. Alle verwerking en opslag vindt plaats volgens de nieuwste normen en inzichten in verband met bescherming van de omgeving. Zo wordt elke binnenkomende lading gecontroleerd op eventueel aanwezige radioactieve straling, wordt er gewerkt met stil en schoon materieel, en zijn veel vloeren gecertificeerd vloeistofdicht uitgevoerd. Alles staat onder controle van het bevoegd gezag van de provincie, en wordt onderworpen aan interne en externe audits in het kader van het ISO 14001 milieuzorgsysteem. Onze recycling is dus (drie‑) dubbel verantwoord.

Een vak apart! En SimmereN verstaat dat vak al heel lang als geen ander. Of het nu gaat om de demontage van machines en apparatuur uit fabrieken of het slopen van staalconstructies, kranen en bruggen, SimmereN klaart de klus met zo min mogelijk overlast voor de (naaste) omgeving. Dit alles staat of valt met: een gedegen planning/voorbereiding en vakkundig personeel, bijgestaan door modern materieel. SimmereN bekijkt samen met de klant welke eisen het werk stelt: waar gaat het om, hoe is de bereikbaarheid, wanneer en hoe moet de demontage en/of sloop plaatsvinden, kan er hinder ontstaan voor de omgeving, waar kan de veiligheid in het geding komen, zijn er vergunningen nodig? Al deze zaken worden in kaart gebracht om een passend plan te maken. Vervolgens zet SimmereN zeer ervaren medewerkers in die de klus volgens opdracht klaren. Door opleiding zijn deze medewerkers ook gediplomeerd op het gebied van veilig werken (VCA). Daardoor wordt op verantwoorde wijze gedemonteerd en gesloopt; de vrijgekomen materialen worden op de juiste manier afgevoerd, waarbij uiteraard recycling zo veel mogelijk wordt nagestreefd. Het werk is bij SimmereN in goede handen!

Demontage en sloop

Containerservice

SimmereN heeft 10 verschillende containers om bij u op locatie te plaatsen. Met behulp van de 3 container vrachtauto’s zijn ze altijd snel op de juiste plek.

SimmereN container specialiteiten

  • Gesloten 5 kubscontainers. Ideaal voor waardevolle metalen of minder beveiligde terreinen.
  • Computer verwerking. Totale vernietiging inclusief een vernietigingsverklaring
  • Gecertificeerd accu verwerker!

Voor de afvoer van afgedankte loodaccu’s is SimmereN het juiste adres. Wij stellen graag een speciale accubak ter beschikking, die bij u wordt gewisseld als deze vol is. Op onze locatie worden de accu’s in een speciale ruimte, die voldoet aan alle milieu- en veiligheidsnormen, bewaard. Uiteindelijk worden de accu’s afgevoerd naar bedrijven die de accu’s verantwoord verwerken om de materialen (kunststof, zuur en lood) weer te hergebruiken.

Staal Op Maat is al jaren een betrouwbare naam in snijwerk. Wij hebben al 60 jaar expertise en ervaring in het snijden van plaatstaal en roestvrijstaal. Staal op Maat, de naam zegt het al. Elke vorm wordt op vakkundige wijze, met de modernste technieken uit plaat gesneden. Het basismateriaal, de diverse kwaliteitsplaten, zijn voorzien van stempels, certificaten en kunnen een maximale afmeting hebben van 12000 bij 3000 millimeter. Naast deze grote afmetingen kunnen de autogeen- en plasmamachines platen verwerken van 2 tot 200 millimeter. Andere formaten en diktes zijn op aanvraag ook mogelijk. Voor het snijden gebruiken wij de modernste computergestuurde machines. Hiermee kunnen onze opgeleide en gecertificeerde medewerkers ervoor zorgen dat altijd het gewenste resultaat behaald wordt. Door middel van tekeningen (o.a. DXF of DWG) kunnen wij snel en efficient werken. Zowel enkelstuks als grote series kunnen we nauwkeurig verwerken en op tijd leveren. Staal Op Maat staat ook in eventuele voor- en nabewerking. De gesneden eindproducten kunnen naar wens opgehaald en/of bij u geleverd worden. SimmereN ‘Staal Op Maat’ voldoet aan alle normen van het ISO 14001 milieuzorgsysteem en de arbeidseisen van deze tijd. Zorg voor het milieu, de kwaliteit van de omgeving, veilig en verantwoord werken staat bij ons centraal.

Staal Op Maat